Speech Productivity NL - Comfortabel dicteren in spraak-onvriendelijke programma's en meer!

free html templates

SP NL Editie

De snelle SP Dicteervensters© zijn een begrip geworden onder Dragon® gebruikers. Ze zijn niet alleen veel diverser dan het standard Dragon® dicteervenster maar ook beter leesbaar. De SP Dicteervensters© zijn bovenal veel veiliger. De inhoud wordt altijd op het klembord opgeslagen dus mocht u het venster per ongeluk sluiten dan is er niets aan de hand. Hetzelfde geldt voor tekst die u zojuist heeft overgezet.

In tegenstelling tot het Dragon® dicteervenster is het SP Dicteervenster© een opzichzelfstaande applicatie, volledig onafhankelijk van Dragon®. Dat heeft als groot voordeel dat wanneer Dragon® onverhoopt vastloopt het SP Dicteervenster© gewoon openblijft en uw tekst niet verloren gaat. Start Dragon® gewoon weer op en werk verder in het SP Dicteervenster©.

De meest recente Speech Productivity innovatie is het baanbrekende Auto Box©. Dit razendsnelle dicteervenster combineert automatisch tekst overzetten (auto-transfers) met volledige Select-and-Say functionaliteit.

Maar SP is veel meer dan effectieve Dicteervensters. Het Engelstalige SP 6 PRO bijvoorbeeld bestaat inmiddels uit 30 modules! Het is de meest uitgebreide Dragon® Add-on die u kunt krijgen.

De Nederlandse SP versie is wat bescheidener maar wel bijzonder effectief. U kunt dit pakket trouwens gewoon naast een eventuele Engelse SP versie installeren. Bijzonder gemakkelijk dus als u zowel een Nederlands als Engels Dragon® profiel gebruikt.

SP NL Editie bevat de volgende modules:

Auto Box©

Auto Box© is het innovatieve, zeer snel ladende dicteervenster met automatische tekstoverzetting. U kunt kiezen uit actieve modus (grijs) voor auto-detectie van nieuwe vensters en passieve modus (blauw).

Het overzetten van uw tekst gebeurt automatisch nadat één van de volgende drie leestekens worden gedetecteerd: ".","!","?". Aangezien u deze leestekens toch al aan het eind van elke regel dicteert, gebruikt Auto Box© deze als "trigger" om uw tekst automatisch over te zetten naar de doelapplicatie. Wanneer u geen van deze leestekens gebruikt kunt u uw tekst alsnog overzetten met de knoppen "Zet Over" (tekst overzetten en sluiten) of "Transporteer" (overzetten en automatisch heropenen van de box).

In tegenstelling tot andere Dragon® Add-ons die "direct overzetten" gebruiken, krijgt u met Auto Box© de kans om uw teksten effectief te corrigeren alvorens deze worden overgezet. Dit heet full Select-and-Say control. Een absolute "must" voor Dragon® gebruikers! Het scheelt talloze (moeizame) correcties achteraf.

Geavanceerd Dicteervenster©


Het snel ladende Geavanceerd Dicteervenster© is geschikt voor het dicteren van langere teksten in spraak-onvriendelijke programma's. Het ondersteunt verschillende soorten tekstopmaak. Je kunt tekst vet maken, cursiveren en onderstrepen. Je kunt lettertype en formaat veranderen, tekst uitlijnen, foto’s invoegen et cetera. Natuurlijk ondersteunt dit venster ook Dragon® AutoText commando’s (boilerplates).

Voor zowel Auto Box© als het Geavanceerd Dicteervenster© geldt de bekende en gewaardeerde Speech Productivity veiligheid. Als u het venster per ongeluk sluit dan staat de inhoud altijd (tijdelijk) nog op het klembord. Hetzelfde geldt voor tekst die u wilde overzetten maar die misschien een enkele keer de doelapplicatie niet bereikt. Zegt dan simpelweg “plak dat” om uw tekst alsnog in de doelapplicatie te zetten. 

SP Knoppenraster©


Dit eenvoudige maar zeer effectieve Knoppenraster geeft u de mogelijkheid om met uw stem het muispijltje geheel "Handsfree" direct op een van de 399 locaties op het scherm te plaatsen. Heeft u daarna nog meer precisie nodig dan zijn daarvoor handige stemcommando's toegevoegd. U kunt vervolgens een linker of rechter "voice" muisklik uitvoeren.

Met dit raster bent u veel eerder op de plek maar u zijn wilt vergeleken met het Dragon® raster (wat meestal meerdere stappen vergt). Bijzonder makkelijk om bijvoorbeeld snel het Microsoft Word menulint te bereiken, of allerlei knoppen, tekstvelden en menu's in al uw andere applicaties.

SP Zoeken© is een snel ladend zoekvenster met volledige Select-and-Say functionaliteit. Het heeft ondersteuning voor zes bekende browsers. U kunt uw zoekopdracht dicteren en zo nodig corrigeren. De webbrowser opent automatisch met uw zoekresultaten. Makkelijker kan niet! 

De meeste Internet browsers zijn niet bepaald Dragon® vriendelijk. Via de Dragon® web extensie kun je op links klikken maar daar blijft het meestal bij. Dicteren, en vooral corrigeren met volledige Select-and-Say functionaliteit in de adresbalk werkt vaak niet. Bovendien veroorzaakt de web extensie op sommige computers tijdelijke vastlopers. SP Zoeken© biedt een eenvoudige oplossing.

Corrigeer & Verwijder© is de ideale aanvulling voor SP Zoeken©. Met deze module kunt u woorden direct corrigeren en verwijderen in de spraak-onvriendelijke adres-balk van Firefox, Chrome en Microsoft Edge alsmede in
e-mail kopteksten in Thunderbird.

Zeg simpelweg “Corrigeer” gevolgd door het woord dat u wilt corrigeren.
U hoeft vervolgens alleen maar het nieuwe woord te zeggen en het wordt automatisch veranderd in de doelapplicatie. U kunt ook direct woorden verwijderen. Zeg “Verwijder” gevolgd door het woord dat u wilt verwijderen. 

SP Snelcorrectie©


Met Dragon® is het niet mogelijk om in één keer meerdere verschijningen van hetzelfde woord te verwijderen of te corrigeren. Met SP Snelcorrectie© kan dit wel. U kunt ook afzonderlijke letters en leestekens vervangen. Maar deze bijzonder handige module maakt het ook mogelijk om onnodige spaties uit uw tekst te verwijderen. Bijna elke langere gedicteerde tekst bevat wel een of meerdere dubbele spaties. Die verwijdert u met SP Snelcorrectie© gewoon allemaal in één keer!

Met Press Utility© kunt u de linker of rechter muisknop ingedrukt houden met stemcommando's. Op eenzelfde manier kunt u ook op het muiswiel klikken voor zogenaamd "smooth scrolling" in browsers en MS Word. Een dergelijke functionaliteit is ook te bereiken met Dragon® Advanced Scripting maar de uitvoeringssnelheid is daarbij te traag voor dagelijks gebruik. Met SP Press Utility© werkt het 50% sneller!

Slepen en neerzetten van iconen op het bureaublad of bestanden in Windows verkenner wordt een stuk comfortabeler voor mensen met lichamelijke beperkingen. Hetzelfde geldt voor het selecteren en kopiëren van tekst met de muis. Deze utility bevat namelijk een functie die niet alleen de linkermuisknop loslaat maar daarbij ook meteen de geselecteerde tekst op het klembord plaatst. Bijzonder handig!

Met Press Utility© kunt u ook de linkermuisknop een bepaald aantal seconden ingedrukt houden. Dit werkt erg goed als u snel bestanden in Windows verkenner wilt verslepen.

SP Snel Plaatsen© maakt het mogelijk om in één keer vrijwel elk programmavenster in een van de negen zogenaamde “rasterlocaties” te plaatsen. Dit zijn in feite dezelfde negen basis locaties die het Dragon® muisraster gebruikt.

Het werkt heel eenvoudig. U plaatst uw actieve venster in een van deze locaties door bijvoorbeeld te zeggen “Plaats Linksboven”, “Plaats in het Midden”, "Plaats Rechtsonder" etc.

De download link wordt gewoonlijk binnen 15 minuten na betaling verzonden naar het e-mailadres dat aan uw PayPal-account is gekoppeld. Zorg er dus voor dat het e-mailadres nog werkt!  Een enkele keer kan het iets langer duren maar u ontvangt uw download in ieder geval altijd binnen 4 uur. 
De SP-licentie staat installatie op maximaal drie van uw apparaten toe op voorwaarde dat u de enige bent die het programma gebruikt. SP NL Editie werkt alleen volledig met Dragon® Professional Edities (DPI 14/15, DMPE) omdat deze versies het importeren van Dragon scriptcommando's ondersteunen. Heeft u een Dragon® Home of Premium versie dan kunt u SP NL alsnog gebruiken al is de functionaliteit iets minder. Hetzelfde geldt voor Dragon® Professional Anywhere en Dragon® Medical One. Wilt u hier meer over weten stuur dan een e-mail